Siirry sisältöön
  • Kertalahjoitus
  • Kuukausilahjoitus

Valitse lahjoitussumma tai kirjoita haluamasi summa alla olevaan tekstikenttään ja lahjoita.

Nuoret aikuiset Noora ja Vanessa: ”Me ollaan nyt tällaisessa välitilassa”

Helsinkiläiset Noora 20 ja Vanessa 19 kertovat, miltä tuntui käydä koulua etänä, ja mikä heitä auttaa ahdistuksen hetkellä. Päässä pyörii paljon unelmia ja haaveita, mutta juuri nyt tulevaisuuden suunnitelmat saavat odottaa.

Noora kävi lukiota ja Vanessa opiskeli kokiksi etänä. Kuvassa hymyileville ystävyksille ovat myös ahdistuksen tunteet tulleet tutuiksi viime vuosina.

Nuori tarvitsee kuuntelijan ja toivoa paremmasta

Harva on nuorten mielenmaisemasta yhtä hyvin kartalla kuin Sekasin Kollektiivin työntekijät. Psykososiaalisen tuen kehittäjä Anna Karttunen työskentelee Gaming-puolella Discord-serverillä ja verkkotyön asiantuntija Ada Kotilainen Sekasin-chatissa.

Psykososiaalisen tuen kehittäjä Anna Karttunen työskentelee Gaming-puolella Discord-serverillä ja verkkotyön asiantuntija Ada Kotilainen Sekasin-chatissa.
Verkkotyön asiantuntija Ada Kotilainen työskentelee Sekasin-chatissa ja psykososiaalisen tuen kehittäjä Anna Karttunen Gaming-puolella Discord-serverillä.

Jalkautuva nuorisotyö sukeltaa syvään päätyyn

Kun Miika Pasanen, 26, pukeutuu mustaan työtakkiin, jonka selässä ja rintamuksessa lukee isolla NTR, moni nuori tunnistaa hänet Vantaan asemilla ja kauppakeskuksissa. Miika työskentelee nuorisotyöntekijänä Nuorisotyö Raiteilla -toiminnassa, ja työalueena hänellä sekä hänen työparillaan on koko Vantaa.

”Monissa perheissä puhutaan todella vähän tai ei ollenkaan mielenterveysasioista. Mielenterveys on kuitenkin liian iso asia, jotta sen kanssa kannattaisi painia yksin”, sanoo Vantaalla jalkautuvaa nuorisotyötä tekevä Miikka Pasanen.

Valmentaja Tomi Pasi: ”Puhuminen auttaa, jos mielessä on muuta kuin treenit”

Kouvolalainen salibandyvalmentaja Tomi Pasi, 45, on nuorille arjen turvallinen aikuinen. Treenien lomassa nuoret kertovat Pasille niin mieltä painavista kuin mukavista jutuista. Valmentaja johtaa aina omalla esimerkillään, ja toimii samalla miehen mallina nuorille pojille.

Hymyilevä, kaljupäinen parrakas mies zen-henkisen kivivalokuvan vieressä.
Tomi Pasi haluaa luoda joukkueeseen ilmapiiriä, jossa nuori saa olla oma itsensä.